Búrka zamestnáva hasičov vo viacerých okresoch kraja

17.08.2010 Prešov

Prešov 16. augusta (TASR) - Búrka sprevádzaná silným dažďom a vetrom, ktorá dnes večer zasiahla Prešovský kraj, neustále zamestnáva hasičov.
Tí zasahovali aj pri požiari strechy stodoly pri jednom z rodinných domov v obci Ovčie, okres Prešov.
Podľa vyjadrenia starostu obce Jána Farkaša, strecha začala horieť potom, čo ju zasiahol blesk asi o 18.30 h. Pri požiari okamžite zasahovali obecní hasiči a následne im prišli na pomoc aj posádky Hasičského a záchranného zboru z Beharoviec a Prešova.
"Oheň je už uhasený, zhorela celá strecha, seno, čo tu bolo uskladnené a nejaký starší materiál. Našťastie nikto nebol zranený a požiar nezasiahol rodinný dom. Predpokladám, že škoda nebude veľká. Situáciu budeme ďalej monitorovať, " dodal Farkaš.
Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informoval TASR, že v kraji majú množstvo výjazdov hlavne k popadaným stromom, a to najmä v okresoch Levoča, Prešov, Stará Ľubovňa, Poprad, ďalšie hlásia v Bardejove a vo Vranove nad Topľou. Nahlásené však majú aj zatopené objekty.
Podľa operačného dôstojníka OR HaZZ v Levoči v okrese zasahujú na viacerých miestach, prioritne však pri strhnutých strechách z bytových domov.
Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovalo, že v dôsledku nepriaznivého počasia a predovšetkým silného vetra došlo k spadnutiu stromov aj na diaľnici D1 smerom z Prešova do Košíc, pri obci Lemešany. Polícia žiada vodičov, aby prispôsobili rýchlosť a zvýšili opatrnosť pri vedení vozidla.
 

Vyberte región